Zaterdag 28 oktober was het dan weer zover. Het jaarlijkse kleiduivenschieten van de Schutterij van de Clingelbeeck.
Dit jaar waren wij welkom op de ‘Schietbaan ’t Ruurlosebroek’ in, je raad het al, Ruurlo.
Nadat vier schutters, na wat filevertraging, ook gearriveerd waren, werden wij ontvangen met koffie en appelgebak. Lekker en hard nodig, want wij zouden moeten gaan strijden in guur weer.
kleiduiven 1akleiduiven 2akleiduiven 3akleiduiven 4a

 

 

 

 

 


In tegenstelling tot vorig jaar hadden zich er dit jaar maar acht schutters aangemeld voor het kleiduifschieten. Jammer, maar het zou de pret niet drukken. Na de verplichte instructie, die was nodig ook want twee personen hadden nog nooit met het hagelgeweer geschoten, mochten wij onze talenten gaan beproeven op de schietbaan. Vijf schoten op vijf verschillende schietpunten. Op elk schietpunt ‘gedraagt’ de kleiduif zich weer anders. Op je af, van je af, rabbits vlak over de grond en ook nog eens dwars hoog. Niet makkelijk. Vooral die rabbits die vlak over de grond gaan. Die gaan snel! “Vlak ervoor afdrukken”; zegt de instructeur. Jaja, natuurlijk.

Jammer genoeg is de theorie toch iets anders dan de praktijk! Maar iedereen krijgt er al snel behendigheid in. De ene kleiduif na de andere spat uit elkaar en soms ook weer niet. Het is spannend, want het ene onderdeel ligt de schutters beter dan het andere. Sascha begint aan een gigantische inhaalronde met vijf treffers achter elkaar maar het is net niet genoeg om Gert in te halen die met drie treffers op 13 punten komt. Jeroen mag ook niet klagen want hij weet Gert weer met één punt voor te blijven. Na vier gemiste schoten weet Meindert een treffer te boeken en komt hiermee gelijk met Marco op 15 punten. Tja… en nu? Barrage roept de instructeur en wij worden naar een ander schietpunt geleid. Allebei krijgen wij één schot. Meindert mag eerst. “Schutter klaar?”; vraagt de instructeur. “Ja”; zegt Meindert. De kleiduif komt op hem afvliegen. Ondanks Meinderts schot blijft hij echter doorvliegen en verdwijnt boven onze hoofden. Dan mag ik. “Schutter klaar?”; vraagt de instructeur. “Ja”; zeg ik. De kleiduif komt op mij af. Richten, volgen, afdrukken. Klinkt leuk, maar ook bij mij verdwijnt de kleiduif over mijn hoofd. En zo hebben wij dit jaar een gedeelde eerste plaats. Omdat Meindert vorig jaar gewonnen heeft, gunt hij mij nu de eer. Dank je Meindert, volgend jaar zetten wij de strijd voort!
kleiduiven 5akleiduiven 6akleiduiven 7akleiduiven 8a

 

 

 

 

 


Na een kleine opwarmer en prijsuitreiking zijn wij allen weer heen gegaan met de aanbeveling op zak om het volgend jaar iets eerder in het seizoen te organiseren zodat de schutters het gure weer kunnen ontlopen.

Marco

Naam treffers  
Marco 15 Gouden medaillewinnaar
Meindert 15 Zilveren medaillewinnaar
Jeroen 14 Bronzen medaillewinnaar
Gert 13  
Sascha 12  
Hugo 11  
Richard 9  
Gerard 8  
Geen evenementen
14.jpg