Schuttersdag 28 augustus 2016 aan de Klingelbeekseweg

Via de mail kwam de brief binnen om je op te geven voor de deelname aan het Schuttersfeest 2016. Net zoals voorgaande jaren heb ik me opgegeven voor het prijsschieten en het Koningschieten.

Het prijsschieten is altijd leuk, maar gaat erg snel. Vandaar dat ik me eigenlijk ook altijd opgeef voor het Koningschieten. Dan kun je tenminste wat vaker schieten dan 2 of 3 keer…

Maar toen kwam het schot van mijn voorganger…

…Oei! De romp van de papagaai bleef nog net hangen!

Nu was het mijn beurt, jeetje wat vond ik het spannend om het schot te nemen. Zou ik de papagaai er dan toch echt vanaf gaan schieten of zou die nog net even blijven hangen??

Het schot was raak en ja hoor de romp van de papagaai viel naar beneden. Wat een ontlading zeg!!!! Het is onbeschrijfelijk wat er allemaal door je heen gaat op dat moment. Alle mede-schutters en toeschouwers waren heel enthousiast, ik werd van alle kanten gefeliciteerd. Het is echt een fantastisch gevoel om Koning te worden!!!

Daarna de officiële huldiging, wat een bijzonder en mooi moment om het zilver van de Clingelbeeck omgehangen te krijgen. En natuurlijk niet te vergeten het vendelzwaaien, wat ik altijd een mooi moment vind en nu was het dan speciaal voor mij…!

Aankomend jaar zal ik het bestuur versterken bij de bestuursvergaderingen en officiële gelegenheden.

Ik verheug me al enorm op het Schuttersfeest van 2017!!!

Uw Schutterskoning, Anita de Graauw

Geen evenementen
01.jpg