Beste schutters, schutsters, sponsors en donateurs,

Het laatste weekend van augustus nadert en dat betekent dat de tijd is gekomen voor een jubileum Schuttersfeest van de Schutterij van de Clingelbeeck. Het feest dat geopend zal worden door burgemeester Herman Kaiser vindt plaats op:

Zondag 30 augustus 2015 op het terrein tegenover tandartsenpraktijk Rijnzigt Klingelbeekseweg 134 te Arnhem

Het motto van dit jaar luidt: De zilveren glans van de Clingelbeeck

Al sinds 1644 speelt de Schutterij een belangrijke rol in de buurt van de Clingelbeeck. Maar wanneer in 1990 de slapende schutterij niet opnieuw tot leven was gewekt zou het gebleven zijn bij een voetnoot in de geschiedenis. In plaats daarvan viert de Schutterij dit jaar een bijzonder jubileum: Sinds de heroprichting zal voor de 25e keer in successie het Koningschieten plaats vinden. Een unicum in de lange geschiedenis. Ter gelegenheid van dit bijzondere feit wordt op deze dag een jubileumboek gepresenteerd waarin veel gebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar zijn opgetekend. Tevens wordt ingegaan op de lange geschiedenis van de Schutterij. Als jubileumgeschenk zal dit boek aan alle leden en sponsoren worden uitgereikt in de eerste week van september.

We verzamelen om 12:45 uur op het parkeerterrein van het Elektrum, waar ook kan worden geparkeerd. Vandaar starten we met de gebruikelijke rondgang door de buurt onder begeleiding van de Airborne Mallet Band uit Oosterbeek, samen met het St. Georgiusgilde uit Heumen en het St. Maartensgilde uit Epe. De route gaat van het Elektrum, de Klingelbeekseweg, De Haspel, linksaf het Maisveld op, rechtsaf de Schutterij in, dan achtereenvolgens de Hoogstedelaan, het Hoogstedehof, de Rosandlaan, waar wordt gestopt om de Koning en zijn Koningin te laten instappen, vervolgens de Utrechtseweg en de Klingelbeekseweg terug naar het schuttersveld.

Met Koning Joop van Muilekom met zijn gade Gabriëlle in een door twee paarden getrokken open rijtuig in de stoet betreden we het schuttersterrein waar de openingsceremonie ingeleid door burgemeester Herman Kaiser.

Ook dit jaar worden er voor de schutters en hun aanhang, voor de donateurs en voor alle andere bezoekers weer diverse activiteiten georganiseerd. Waag een kans bij het kruisboogschieten, onder leiding van het bevriende St. Maartensgilde uit Epe, of probeer het met een heuse laser. Voor de kinderen is er weer een springkussen opgesteld en ook dit jaar kunnen zij zich laten schminken. Na het schieten volgt het gebruikelijke samenzijn en de afsluitende Schuttersmaaltijd. De Reflexionband zorgt daarbij voor de muzikale omlijsting.

Maar natuurlijk blijft de strijd om de Koningtitel het hoogtepunt van de dag. Koning Joop  heeft al aangekondigd zijn titel uit alle macht te zullen verdedigen

Net zoals vorig jaren is het schieten gesplitst in het Prijsschieten en het Koningschieten. Bij het Prijsschieten gaat het er om de kop en de vleugels van de vogel te schieten. Daarna volgt het Koningschieten waarbij degene die het laatste stuk van de vogel er af schiet, de nieuwe Koning wordt en dat gedurende één jaar ook blijft.

Het volledige programma van de Schuttersdag treft u als bijlage bij deze uitnodiging. Daarin staat ook het wedstrijdreglement en een overzicht van onze sponsors.

Om de organisatie goed te laten verlopen, vragen wij uw aandacht voor het volgende:

- Leden willen wij verzoeken om op onderstaand formulier aan te geven of u wilt deelnemen aan het schieten, en zo ja voor welk onderdeel. Gelieve het formulier zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk donderdag 27 augustus in te leveren bij:

Koning Joop van Muilekom Rosandelaan 3 6812 DK  Arnhem

Maar natuurlijk kunt u uw deelname ook per e-mail doorgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Heel graag ook willen we leden van de Schutterij en buurtgenoten  vragen om te helpen bij de inrichting van het Schuttersveld op zaterdag 29 augustus en/of bij het opruimen daarvan op maandag 31 augustus. Uw hulp is ook van harte welkom bij het uitdelen en ophangen van de vlaggen in de buurt op dinsdag 25 augustus. Deze actie start om 18.00 uur bij Hans Voorhuis, Utrechtseweg 177.

In de hoop u allen te mogen treffen op onze aanstaande Schuttersdag.

Namens het bestuur,

met Schuttersgroet,

Meindert Rudolphi - Voorzitter

Geen evenementen
02.jpg