Wat een geluk dat het Klootschieten op zondag 17 mei stond gepland en niet op zaterdag de 16e, want het zonnetje lachte de schutters vanaf half elf allervriendelijkst toe.  Vier teams krijgen op het idyllische veldje met de bloeiende boterbloemen van organisator René de instructies. Dit veldje is gesitueerd  vlakbij het oude landje, geschonken door van Ruyven, immers dicht bij de waterval.

Team één en twee maken zich al snel uit de voeten. Achteromkijkend zijn team drie en vier in geen velden of wegen te bekennen.
Bij de picknick op de Stenen Tafel, een natuurstenen plak, die nog uit het oude klooster Mariëndaal komt waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw, komt de aap uit de mouw.
Team vier met  captain Koning Joop werpt de kloot met een heuse “shit”-bal. Logisch dat de teamleden deze bal zo snel mogelijk weer los laten.  In de einduitslag komt dit duidelijk tot uiting: Plaats vier met 83 worpen.
Het team wordt op de hielen gezeten door team Aat Pegels met 82 worpen, dat de adem in de nek voelt van team Dick van Barneveld met 81 worpen.
En dan blijft team Truus Willemsen over met het onwaarschijnlijke aantal van 72 worpen. Hoe kan dit nou? Nadere bestudering van de teamsamenstelling laat zien dat er bij dit team sprake is geweest van een geheim wapen: Sem Bongers, soms zelfs bovenhands de kloot strak naar voren werpend tot schrik van de argeloze wandelaar.
Deelnemers aan het klootschietenNa het nemen van de traditionele foto zeggen wij dank aan de monniken van klooster Mariëndaal. Zonder die bijzondere picknickplaats geen stemmingsverhogend wijntje en lekkere toastjes. Er zijn deelnemers die denken dat wanneer begonnen wordt met een wijntje dit de uiteindelijke prestaties positief zal beïnvloeden. Maar hierover verschillen de meningen…

Winnaars

 

 

Samenstelling winnend team:

  • Truus Willemsen
  • Karin Bussink-Bongers
  • Truus Bongers
  • Meindert Rudolphi
  • Wim WijnveldSem Bongers

Zie ook filmpje over Klootschieten in Mariëndaal bij "Video"

Geen evenementen
06.jpg