Het winterkoninkje en het koningsschieten zijn de enige twee momenten waar de schutters hun passie kunnen tonen. Onder een aantal van hen kriebelde het en het idee ontstond om een keer met liefhebbers te gaan kleiduivenschieten. Ex-Koning Marco Bakker organiseerde op zaterdag 15 augustus een bezoek aan de Jacht- en Schietsportschool De But in Groesbeek.
Kleiduiven schietenTien Clingelbeeckse schutters gingen de onderlinge competitie aan. Het willen winnen stond op ieders gezicht te lezen. Voorzitter Meindert schoot in de eerste ronde als 2e schutter 4 van de vijf “duiven”.

Oef, dat werd lastig temeer daar vlak voor mij Job Bongers alle 5 duiven raak schoot. Extra concentratie maakte dat ook ik 5 duiven kon laten bijschrijven. De Dennenbossen geurden inmiddels naar kruitdampen.

Toezicht werd gehouden door het gezin van onze penningmeester en hoofdtoezichthouder Truus Bongers. Heel sportief als driemaal houder van het Koningschap van de Clingelbeeck deed zij niet mee om het verschil in de onderlinge concurrentie zo klein mogelijk te laten zijn.

In de 2e ronde werd mijn concurrenten Marco Bakker en Piet Poot.

In ronde 3 ging ik uitlopen en bouwde mijn voorsprong in de daarop volgende ronden uit. Als klap op de kleiduif schoot ik in de laatste ronde met 1 schot 2 duiven.

Geert van Maanen

Dit kunstje lukte ook vader Francesco en zoon Frans de Graauw.

Met 22 punten uit 25 schoten ontving ik het diploma van de dag.

Volgens Dick van Barneveld is er in Aalten een nog mooiere schietbaan. Ik daag hem uit om in 2015 daar een dagje kleiduivenschieten te gaan organiseren. Ik ga uiteraard weer mee!

 

Gert van Maanen

 

Geen evenementen
03.jpg